7/24 SACA ŞEKİL VEREN HİZMET

Anasayfa / Blog / Siyah Sac

Siyah Sac Nedir?

Dikdörtgen kesitli ve sürekli olarak döküm işlemi uygulamasıyla üretilen sac modellerine; siyah sac adı verilir. Siyah sac üretim aşamasında sürekli döküm işlemi uygulanır ve belirli bir ısının ardından haddeleme yapılarak yassı çelikler oluşturulur. Bu yassı çelik ürünleri farklı kalınlık ve alaşım özellikleri baz alınarak bazı kategorilere ayrılır. Kategoriler arasındaki kullanım farkı, çalışma alanının ihtiyaç duyduğu mukavemet, esneklik, kalınlık ölçütlerine göre belirlenir. Eka lazer ürünleri arasında yoğun kullanımı bulunan siyah sacların fiyatlandırma ölçekleri kategoriler arasında farklılık gösterebilir.
 

2022 yılının ilk aylarında fiyat düşüşü yaşayan maddeler arasında yer alan siyah saclar, yaz aylarına giden süreçte fiyat yükseliş trendine geçmiştir. Yassı çelik ürünleri arasında en yaygın kullanıma sahip ürünlerden biri olan siyah sac fiyatları açısından değerlendirildiğinde; maliyet tasarrufuna katkı sunan ürünlerden biri olarak sayılabilir.

Döküm levha metoduyla üretilen siyah saclar, eritme limitine ulaşan metal hammaddenin haddelenme işlemi sonrası yassı bir hal alır. Bu yassı levhalar sonrasında yeniden işleme tutularak rulo formuna dönüştürülebilir. Kullanılacak sektör ve müşteri tercihine bağlı olarak siyah sac üretiminde farklı form uygulamaları bulunur.

Sac üretimi için kullanılan çeliklerin yeniden kristalleşme özellikleri; geniş çaplı çelik üretiminin kolay hale gelmesini sağar. İşlem esnasında gecikme yaşanmadan üretimi mümkün olan siyah saclar soğuduğunda hafif büzülme gerçekleşir. Bu özelliğinden ötürü üretim aşamaları alternatiflerine göre bir kademe daha meşakkatlidir ve siyah sac fiyatları belirlenirken bu zorluk göz önüne alınır.

Siyah Saclar Hangi alanlarda Kullanılır?

Siyah saclar kullanım alanı bakımından en geniş kategoriye sahip ürünlerden biridir. Demiryolu ray üretiminden çelik kasa imalatına, tersane ürün üretiminden ağır iş makineleri sanayine kadar pek çok üretim alanında siyah sac kullanılmaktadır. Bu durum arz-talep dengesinde fiyat politikalarının değişkenliğine neden olur. Siyah saclar kaynaklanabilir özelliğiyle sayısız sektörde uyumlu hammadde olarak kullanılır.

Kesin şekil güdümünün söz konusu olmadığı, kaynaklama işlemiyle birlikte inşaa malzemelerine uyum gösteren ve yeniden eritme özellikli siyah saclar; özellikle ağır makine ve gemi üretim sanayiinde işlevsel bir rol oynar. Siyah sac kullanımının yoğun olarak gerçekleştiği bir başka sektör olan ray yapımı için nitelikli ve mukavemet dengeli ürün ihtiyacı bu malzeme ile büyük ölçüde karşılanabilir.

Siyah Sac Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Kaynaklı imalat ürünleri arasında sayısız sektörün ana malzemelerinden biri olan siyah sac, fiyatlandırma paritesi değişkenlik gösteren ürünler arasında yer alır. Bunun temel nedeni siyah sac fiyatları belirlenirken söz konusu ürünün hangi kategoride yer aldığı, alaşım ayrımına göre hangi yapısal içeriğe sahip olduğu ve işlem hacminin yoğunluğu gibi çeşitli kriterlerin gözetilmesidir.
 
Yay çeliği, hardox çelik ürünleri, sac levhalar veya siyah sac kategorileri sahip oldukları içerik özellikleri ve hacimlerine bağlı şekilde fiyatlandırılır. Dolayısıyla siyah sac alımından alıcıların dikkate alması gereken konulardan biri; siyah sacların kendi içinde çeşitli yapısal özelliklere göre ayrılmış olan abkant büküm, st37, st52 gibi kategorilere hakim olmaktır.

st37siyah sac

Siyah sac ürünleri arasındaki kategorisel ayrım, bu ürünlerin sahip olduğu içerik, kalınlık ve alaşım özelliklerine bağlı şekilde belirlenir. Mukavemet kriterini maksimum seviyede karşılayabilen ürünlerden biri olarak st37; özellikle kullanım alanlarındaki çeşitlilik sayesinde dünyanın en yaygın yassı çeliklerinden olmuştur. Üretim sahasındaki bu yoğun ilginin sebebi st37 siyah sac ürünlerinin mukavemet seviyesindeki yüksekliktir. Siyah sac fiyatları belirlenirken baz alınan özellikler arasında ürün dayanıklılığı da yer aldığından; st37 sac alımında da bu kriter önemli bir rol oynar.

St37 siyah sac modellerinin yaygın kullanımını etkileyen kriterlerden bir diğeri; ürünün standart üretimi haricinde özgün formlarının bulunmasıdır. Yani firmaların ihtiyaç duyması halinde st37 saclar için özel form ve ölçütlerde sipariş geçmesi mümkündür.

Sac alım ve lazer kesim hizmetlerinde firma tercihi yapılırken, alıcıların dikkate alması gereken en mühim kriter nitelikli ürünlerin uygun fiyatlandırmayla sunulduğu markaları değerlendirmektir. EKA Lazer üstün sektör deneyimi ve lazer markalama hizmetlerinde yeni nesil çalışma prensibiyle; tüm eka lazer ve sair hizmetlerinde

st52 siyah sac

Sıvı hale getirilen metalin sürekli şekilde dökümüyle yapılan st52 siyah sac modeli döküm işleminin ardından dondurularak elde edilir. Dikdörtgen veya yarım kare formları yaygın olan bu ürünler; özel sipariş ve özgün tasarımlar için farklı formlarda üretilebilir. Siyah sac fiyatları belirlenirken standart ölçülerde ve mm kalınlığında üretilmiş ürünler ile özgün tasarım formları arasında belirli bir fark bulunur. Bu nedenle alıcıların sipariş özellikleri ve ürün kategorileri hakkında bilgi edinmesi gerekir.

St52 saclar Türkiye’nin en yaygın kullanıma sahip metallerinden biridir. Sanayi alanının sık tercih ettiği bu ürün 2 karbon içerir ve 53 kilogram dayanıma sahiptir. Mukavemet özelliğiyle yük bindirme beklentilerini rahatça karşılayan st52 siyah sac; korozyon direnciyle de çeşitli ağır sanayi üretimleri için vazgeçilmez hammaddeler arasında yer almıştır. İhtiyaca uygun şekilde kalınlık, genişlik veya uzunluk ölçütleri belirlenebilen ST53 siyah saclar standart ölçütleri gereği dikdörtgen plakalar şeklinde dizayn edilir.

Güvenli kullanım ürünleri arasında yer alan siyah sac modellerinin çekme dayanım değerleri endüstriyel üretim ve ağır sanayi üretimi için nitelikli bir işleve sahiptir. St52 sac modelleri sabit gerilmelere maruz kalabildikleri için bu çalışma alanlarının üretimlerinde maksimum verim elde edilmesine katkı sunar. Ürünlerin içerik, işlev, yapı ve fiyatlandırma değerlerine hakim olmak; satın alma sürecinde mali tasarruf ve doğru tercih kriterlerinin karşılanmasını sağlar. Aynı zamanda alanda yetkin markaların tercihi tüm hammaddelerde olduğu gibi siyah sac temininde de güvenli tedarikin en mühim unsurudur.

7/24 Hizmet ile tanışın

Lazer Kesim ihtiyaçlarınıza hızlıca çözüm üretmek için yanınızdayız.

phone2Icon  Şimdi Ara
oprt
Copyright © 2022 | Tüm Hakları Saklıdır